about_me

Rólam

Aki vagyok

A járművek iránti lelkesedésem részben talán a lakóhelyem környékén rendezett rallyeversenyeknek, részben talán a régi Moszkvics 1500-asunk felejthetetlen olaj és dúskeverék illatának köszönhető :). Gyerekkorom óta rajongok az autókért. Autókattant vagyok. Súlyosan. Bár sokáig orvosnak készültem, azonban az 1994/10-es Sport Autó - Tuning Stúdium cikke alapjában változtatta meg a továbbtanulással kapcsolatos terveimet. A nevezetes cikket Kádár Lehel (akkor még nem sejtettem, hogy későbbi tanárom) írta. Az a két oldalnyi írás hívta fel rá a figyelmemet, hogy Magyarországon is van gépjárművekkel kapcsolatos egyetemi képzés. Ennek - majd a későbbiekben megszerzett összes Tuning Stúdium cikk - hatására a gimnáziumot befejezve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki Karára felvételiztem. Egyetemi éveim alatt 1,5 éven keresztül a Gépjárművek Tanszéken tanszéki demonstrátorként tevékenykedtem a tanulás mellett. Ennek során a Tanszék és az Elektronikus Jármű és Járműirányítási Tudásközpont (EJJT), a TÜV-Nord, valamint a Knorr-Bremse fejlesztési munkálataiban vehettem részt, illetve szerezhettem tapasztalatot. 2007-ben fejeztem be tanulmányaimat, mint okleveles autógépész/gépészmérnök. Az egyetem elvégzése óta fejlesztőmérnökként dolgozom, szakterületem hajtásláncok (konvencionális, hibrid és elektromos) fejlesztése, automatizálása.

Az oldal létrehozásának fő célja járművekkel kapcsolatos írások publikálása, melyek segítségével - reményeim szerint - az adott témakör mindenki számára világossá, egyértelművé válik annak alaposabb körüljárásával. Mellékszálként az oldalon bemutatásra kerülnek az autóimhoz (Renault Clio Williams és Clio I 1.2) készített, saját tervezésű alkatrészek. Az oldalon kereskedelmi tevékenységet nem folytatok, csak mint "fejlesztői blogot" működtetem! A honlap folyamatos fejlesztés alatt áll, ahogy az időm engedi. Bízom benne, hogy elnyeri mindenki tetszését!

Puskás János

 

Fejlesztés alatt: Egyszabadságfokú csillapított rendszer szabad mozgását modellező program

A futóművek cikksorozat rugózással és lengéscsillapítással foglalkozó részének könnyebb megértéséhez készül ez az egyszerű szoftver.