Járművekkel kapcsolatos programok

Hasznos programok gépjárművekhez

A programok szabadon letölthetők. Letöltés után a telepítőt elindítva installálhatóak. Kérlek, ha nem értesz egyet a végfelhasználói szerződésben leírtakkal, ne folytasd a program telepítését, illetve ne használd azt!


Engine Oils 1.0 Trial

A program rövid ismertetése

A program a járművünkhöz leginkább megfelelő motorolaj kiválasztásában nyújt segítséget. Képes az olajok kinematikai viszkozitását tetszőleges hőmérsékleten kiszámolni, dinamikai viszkozitásukat összehasonlítani, viszkozitásindexüket grafikusan megjeleníteni, újrakalkulálni. A vizsgálandó olajat az SAE besorolás szerint, folyósság szempontjából elemzi. Tartalmazza a legújabb API és ACEA teljesítményszintek leírásait. Emellett virtuális folyósságtesztet is lefuttathatunk segítségével. A próbaverzió korlátozott, nem bővíthető adatbázist tartalmaz, de a teljes változat minden funkciója elérhető. A software 1280x1024-es képernyőfelbontásra lett optimalizálva. Angol nyelvű.

 

 

 


Renault váltók 1.1

A program rövid ismertetése

A fűrészdiagram-szerkesztő program frissített változata, kibővített adatbázissal: 15 új váltótípust és összesen 864 db Renault váltóadatot tartalmaz. Újítás a korábbi verzióhoz képest a váltótípus-járműtípus megjelenítése (melyik váltótípust melyik járműtípusba szerelték), az átdolgozott grafika (csoportosított kezelőgombok a könnyebb kezelhetőség céljából), a fogszám alapján történő egyedi áttételezés bevitelének lehetősége, a kerékméretnél a leggyakoribb slick gumiméretek kiválaszthatósága, a nyomtatott diagramon a váltótípus, kerékméret feltüntetése. A program 1280x1024-es képernyőfelbontásra lett optimalizálva.

 

 

 


Csavarrugó kalkulátor 1.2

A program rövid ismertetése

Hengeres, állandó menetemelkedésű acélrugó méretező program. Egyszerű software nyomórugók méretezéséhez mentési, nyomtatási, diagramrajzoltatási funkciókkal. Kétnyelvű (magyar és angol), az angol nyelv opcionálisan választható.

 

 

 


Kerékméret kalkulátor 1.0

A program rövid ismertetése

Kerékméret számoló és átváltó program. A program a meglévő és az új gumiabroncs méretének kiszámolásán és összehasonlításán kívül a nyomtávszélesítőt is figyelembe véve meghatározza a kerék relatív elmozdulását a kerékjáratban. Az adatok bevitelét és a kapott eredmények értelmezését magyarázó ábrák segítik. A kerékváltás elméleti hátteréről részletes írás ad felvilágosítást.

 

 
Renault váltók 1.0

A program rövid ismertetése

Az Első Magyar Renault Club számára készült fűrészdiagram-szerkesztő program. Segítségével néhány kattintással megrajzoltathatjuk járművünk fűrészdiagramját. A keresett váltót gyorsan, egyszerűen választhatjuk ki az adatbázisból, amely több mint 270 Renault váltó adatát tartalmazza! Az egyedi áttételezés megadásával tetszőleges márkájú autók fűrészdiagramját is elkészíttethetjük. A kapott eredményeket elmenthetjük, kinyomtathatjuk. A program használatában a beépített súgó nyújt segítséget.

 

 

 


Kerékméret kalkulátor 1.0 - RC verzió

A program rövid ismertetése

A kerékméret számoló és átváltó program Renault Club változata. Tudásában megegyezik az eredeti programmal, viszont a kinézet az RC honlapjának dizájnjához lett alakítva, valamint a kilépő menü módosult egy kissé.

 

 

 

Fejlesztés alatt: Egyszabadságfokú csillapított rendszer szabad mozgását modellező program

A futóművek cikksorozat rugózással és lengéscsillapítással foglalkozó részének könnyebb megértéséhez készül ez az egyszerű szoftver.